Sovány ajánlat

2016. október 04. 07:09 - reklamfogo

Szeretném leszögezni, hogy semmi bajom sincs a bankokkal. Kapcsolatunk kiegyensúlyozott, igaz rendkívül visszafogott. Főként SMS-ben és az interneten értekezünk, személyesen már egy jó ideje nem találkoztunk. Akárcsak a névsorban, úgy az aktivitásmérő listán is meglehetősen hátul lehetek náluk.

Ami időnként felborzolja ezt az állóvizet, az a banki kommunikáció egyik fajtája, amelyben a pénzintézet az ügyfeleivel lép kapcsolatba. Az alábbi levelet ugyan nem én kaptam, hanem egy ismerősöm, de mélyen gondolkodóba ejtett. Talán valaki az olvasók közül meg tudja magyarázni...

bb_sonka1.jpg

Szóval azt értem, hogy egy bank kitalál egy újfajta hitelkonstrukciót, és ezt nagyon szeretné kommunikálni az ügyfelek, valamint a potenciális ügyfelek részére. Nyilván nem lehet egy fehér lapon fekete szöveggel teleírt levelet szétküldeni, az borzasztó unalmas lenne. Tehát valamilyen extra tartalommal fel kell dobni az üzenetet. De mi is legyen az? Személyi kölcsönről van szó, vagyis arra használható fel a hitel, amire  csak szeretné az ügyfél, szóval legyen mondjuk... utazás! Nem túl eredeti, de legalább elég kézzelfogható. De hova utazzunk? Lássuk csak... "régóta dédelgetett terv"... ööö... Bajorországba! Khm... ez sem túl eredeti, de legalább nem álmodunk túl vadat. (Hogy Németországba viszonylag olcsón, egyszerűen és szinte akármikor el lehet utazni? Hitel nélkül is? Ezt most hagyjuk...)

Ám most jön a fő attrakció, és ebben kérném a segítséget. Azt írja a levél, hogy "Jó döntését (mármint hogy a hitelösszegből Bajorországba utazom) ünnepelje meg egy remek őszi fogással, a ropogós, ízletes bajor csülökkel, amelynek receptjét a hátoldalon találja."

bb_sonka2.jpg

Ez most komoly? Egy komoly pénzintézet marketing-gurujai ezt az ötletet főzték ki? Dobjuk fel a DM levelünket egy ételrecepttel? Ajánlhattak volna érdekes látnivalókat Bajorországban, esetleg valamilyen programot (sörfesztivál), de egy ételreceptet? Itt tartunk? Mindezt egy majd 1 millió 850 ezer forintos hitel mellé étvágygerjesztőnek szánták? Vagy mi vezérelte őket? A levél szerint három éven át havi hetvenezer forintot kellene visszafizetnem, és egy kétezer forintos csülökrecepttel kívánnak jó étvágyat? (Megjegyzem kéthavi törlesztőből simán utazok Bajorországba és akár egy bajor csülköt is eszem belőle.) Mi volna ennek az ötletnek az üzenete? 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr1111763629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2016.10.04. 10:44:49

Eleve utazásra nem vennék föl hitelt, mint bármilyen luxuscikkre sem. Még telefont sem veszek részletre.
süti beállítások módosítása