Ebben nincs kakaó

2018. szeptember 24. 05:37 - reklamfogo

mvmsarkany.jpgNem szeretném, ha valaki azt gondolná, hogy alapból és automatikusan lehúzok minden kormányzati hirdetést, még akkor sem, ha hirtelen nem jut eszembe példa, hogy dicsértem volna (pedig biztosan volt ilyen az elmúlt évek alatt). Ezt csak azért bocsátottam előre, mert megint negatív kritikát fogok megfogalmazni egy állami hirdetésről, az MVM csoport új alkotásáról.

Tudom, hogy az én tájékozatlanságom, de számomra az MVM csoport tevékenysége az áramszolgáltatásban merül ki (ha lehet ezt a képzavaros szófordulatot használni). Ez nyilván nem jelenti azt, hogy minden reklámjukon ezer lámpa kell égjen, de valahol az MVM = világosság azért be kellene hogy játsszon. És ez az első problémám, ugyanis ebben a hirdetésben egyrészt kevés (kevés) a fény, ráadásul azt is a nap adja, nem az MVM. Ilyentén okoskodva máris belefutunk a második ellentmondásba: "A mi energiánk..." mondja a szlogen, holott a képen sem a nap, sem a szél nem az MVM energiája, hanem Földanyáé. 

Aztán a téma. Az Európai Mobilitási Hét a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséről szól. Nos, ez a hirdetés sem nem a közlekedést (gondolom a papírsárkány nem az akar lenni), sem a várost nem tartalmazza, de még csak nem is utal rá. Vagyis off. Az értem, hogy a gyerekek meg a jövő, bár a szlogent így sem tudom értelmezni, legalábbis amíg nem elektromos árammal töltjük/tápláljuk gyermekeinket. 

Természetesen lehet, hogy adott volt egy MVM reklám, amelyre most aktuálisan ráhúzták a mobilitási hét takaróját, de azért az újrahasznosítást nem kell túlzásba vinni. És most lehetne megjegyzéseket tenni az állami hirdetések körüli sundámbundámokra és a minőségre, de nem teszem - szerintem a poszt így is kerek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr7814253823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása