Aki az arcát adja mindenhez

2019. november 05. 06:53 - reklamfogo

Mivel még sohasem néztem ilyesminek alaposan utána, nem tudom, mennyire elterjedt a dolog, de úgy vélem, meglehetősen. Az teljesen általános, hogy vannak olyan cégek, amelyek fotókat árulnak az interneten, amelyeket aztán - a megfelelő licencdíj megfizetése után - bármely cég felhasználhat a saját reklámjához vagy egyéb illusztrációnak. Az is nyilvánvaló, a nagy számok törvénye értelmében, hogy egy azon kép, illetve modell, megjelenik több hirdetésben, esetleg eltérő közegben.

Nos, így van ez a nálunk leginkább a Digi mobiltelefon hálózatáról megismert hölggyel is, egy rövid keresés eredményeképpen több reklámképet is találtam vele. Amiért mégis idekívánkozott, az az, hogy (és erre is volt már példa) kis hazánkban két cég is őt választotta reklámarcnak. Igaz, nem ugyanazt a képet, de ugyanazt a modellt, ugyanabból a sorozatból (lásd ruha és haj).

És tudom, hogy ez kit érdekel, meg minek itt a kákán is csomót keresni, de ha már reklámfogó blog, akkor ez is ide tartozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2415262780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása