Karácsonyi sodrás

2019. december 20. 06:24 - reklamfogo

Van abban valami torz, amikor egy reklámblokkban szerepel egy bolthálózat ételadakozásra felhívó kampányüzenete és az ismert gyógyszergyár túlevés elleni gyógyszere, de most nem erről szeretnék írni, hanem egy másik karácsonyi reklámról, amit kormányunk folytat. Nagyon szépek az egészoldalas hirdetések (egy lapszámban akár három is), amelyeken kellemes karácsonyt kíván nekünk az állam. Vadidegen emberek köszöntenek bennünket, különböző élethelyzetekből, amelynek kb. annyi a súlya, mintha én üdvölném innen az államaparátus minden dolgozóját.

kari1.jpg

Kedvencem eme remek kreatívokból ez az anya-lánya (bal oldali kép) jelenet, ahol sztereotíp sütisütés közben látjuk a család szebbik felét. Központi motívuma a sodrófa fenyegető simogatása (jó, ez túlzás) és feltűnő a tészta hiánya (bár az előtérben lévő tál tartalma ígéretes).

A jobb oldali kép csak azért van itt, hogy bizonyítsam a sablonos gondolkodást, miszerint karácsony=sütögetés. Az MVM is éppen ezt a jelenetet ragadta meg, csak a nagyi-unoka kombóval, de itt legalább a sodrófa rendeltetésszerűen a tésztát nyújtja, és nem csak felkészül. Most abba nem megyek bele, hogy mit üzen az üzenet, de ezek szerint 12 ezer család nem karácsonyol nyugalomban, mert valamelyik tagja azért dolgozik, hogy a többi akámilliónak nyugalma legyen... pedig nem csak ezen múlik igazán, az első hirdető sokkal többet tehet a nyugalomért. Például azzal, hogy nem emelgeti fenyegetően a sodrófát...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2715355738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása