Jövőnézőben

2020. március 19. 05:51 - reklamfogo

continentallook.jpgŐszintén szólva üdvözlendő és elismerésre méltó, hogy ha egy autógumi gyár elkötelezettséget érez a biztonság iránt, sőt, megnyugtató tudni, hogy milyen sokat fáradoznak ezért. Az is tagadhatatlan, hogy a gumiabroncs fontos szerepet játszik a biztonságban. Mégis, ez a reklám vegyes érzésekkel tölt el.

A mai trendekhez igazódóan a Continental is egy munkatársát szerepelteti a plakáton, legyen a hirdetés emberközelibb, hitelesebb. Becsülöm ezt a fogást mind a cég, mind a dolgozó részéről, le a kalappal Johannes előtt. Nyilván nem az ő ötlete volt a távolba néző tekintet, és érezni vélem az utalást a jövőre, de ez a fajta beállítás számomra sokal inkább hozza a "fényes jövő" fílinget, mint a valódi odaszánást.

A szlogen, miszerint "Azért dolgozom, hogy ne legyen többé baleset az utakon." szintén nem hiszem, hogy Johannestől származik, pedig úgy van beállítva (de lehet, hogy teljesen egyetért ezzel). Kicsit magasztos, kicsit eltúlzott, kicsit lehetetlen/hihetetlen. Talán a kevesebb baleset több lett volna.

Megnéztem a honlapot, az "Alakítsuk a Te ötleteddel a jövőt" felszólítás a cég munkaerő toborzó szlogenje, bár maga a cím a vállalat magyarnyelvű honlapjára visz, ahol az első slide épp a munkaerő felvétel. Nincs ebben semmi kivetnivaló, tudjuk, amit tudunk. Ami engem reklámfogó szemmel bánt, az maga a cím: .../hu-hu. Megértem, hogy ez a cím, de azért a mai számítástechnika lehetővé tesz kreatívabb, illetve kevésbbé vicces neveket is.

Szóval, mint mondtam, vegyesek az érzések, de mivel magam is vezetek (bár nem Continental gumikkal), sok sikert a jövő alakításához és további balesetmentes közlekedést mindenkinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr1115523330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása